Kouluttajat
KoulutusvastaavaJyrkiJyrki Lähde, CMAS M1, DAN ensiapukouluttaja Olen toisen polven taursulainen, itse kävin silloisen peruskurssin n. vuonna 1986 iän salliessa. Sukellusharrastukseni on ollut aina enemmän tai vähemmän läsnä, mutta ruuhkavuosien helpotuttua innostuin uudestaan. Viime vuosina olenkin harjoitellut ja kouluttautunut kohtuullisen ahkerasti. Sukeltaminen kotimaan vesissä kiinnostaa eniten, mutta ulkomaitakin on koluttu. Välineet ja pikkuhiljaa koulutus ovat muuttuneet tekniikkasukellukseen soveltuviksi, mutta tärkeintä on kohde eikä syvyys. Kouluttajaksi lähdin koska kouluttaminen tuo harrastukseen aivan uuden näkökulman. Peruskurssilaisten asenne on nykypäivänä aivan mahtava ja turha äijäily on onneksi jäänyt historiaan.
|
|
JockeJocke Joakim Petersen-Dyggve, CMAS M3, NAUI Scuba Instructor & Technical Instructor (Helitrox), SSI Divemaster Instructor, Specialty & React Right Instructor. Aloitin sukellusharrastuksen 1983-1984 aikoihin. Ensimmäiset 10 vuotta sukelsin pääosin Helsinki-Hanko alueella ja sen jälkeen Valkeala - Lappeenranta - itäinen Suomi alueella olevia järviä ja louhoksia. Tampereelle muuttamisen jälkeen lähialueen vesistöjä. Ulkomaan kohteet mukaan lukien pidän eniten kotimaan hylkysukelluksista jossain Hankoon ja Ahvenanmaan alueilla. Sukelluksia tulee parhaimmillaan 120/vuosi ja huonoimmillaan...liian vähän... Koulutuspuolelle siirryin 1993 ja olen 2010 alkaen onnistunut laajentamaan harrastustani myös tekniikkasukelluksen puolelle sekä oppinut uusia asioita NAUI- sekä SSI järjestöjen kautta.
|
|
JouniJouni Pesonen, CMAS M1, Nitrox, Tech Skills.
Sukellusuran aloitin vuonna 2014 Hämeenlinnan sukeltajissa. Alkuvuosina sukelluksia karttui noin 50 – 100 sukellusta vuodessa. Kursseja tuli käytyä tasaiseen tahtiin vuosien aikana mm P3, rescue diver, Mine 1, Helitrox ja viimeisimpänä CCR extended range trimix kurssi sekä crossover kurssi Mine 1 repelle. Nykyisin tulee kurssi sukellusten lisäksi sukellettua Revo re-breatherilla erilaisissa olosuhteissa. Hylyt ja kaivokset kiinnostavat. Valitettavasti aika ajoin työ haittaa harrastetoimintaa ja ihan entiseen malliin ei omille sukelluksille ole aikaa, kun pidän kovasti kouluttamisesta ja siihen liittyvä toiminta syö hiukan aikaa omista reissuista. |
|
J-PJukka-Pekka Tanner, CMAS M3 & Nx Instructor, Syväsukellus, Vapepa, erityisryhmien kouluttaja sekä snorkkelisukelluskouluttaja Kävin ensimmäisen laitesukelluskurssini vuonna 1990. Siitä lähtien on kertynyt 1-2 kurssia vuodessa ja sukelluksia joka vuosi yli 150, joten hurahdin lajiin oikein kunnolla. Ensimmäiset kouluttajakurssit suoritin vuonna 1995. Kouluttaminen on aina kiinnostanut minua paljon, Tampereen seutu on erinomainen paikka kouluttaa, kun seurojen välinen yhteistyökin sujuu varsin mallikkaasti. Olen saanut yhdistettyä työn ja harrastuksen mukavasti. Päätyöni Tampereen Aluepelastuslaitoksella on savu-ja vesisukelluslaitteiden huoltaja.
|
|
JukkaJukka Eloranta, CMAS M1 Sukellusharrastus alkoi talven 1987-88 peruskurssista, joten ensimmäinen kortti oli taskussa kesäkuussa -88. Viime vuosisadallahan peruskurssitkin olivat kaksi kertaa pidempiä ja kolme kertaa vaativampia kuin nykyisin. Tämä johtui siitä,että perusvarustukseen kuului yksi annostaja sekä kaulusliivi (katsokaa museosta). Suketietokone oli vasta kaukainen huhu ja -88 taulukot olivat "hieman" nykyistä väljemmät, joten heikommalla koulutuksella... Harrastus jatkui pitkän kaavan mukaan ja P3 savutettin -99. Kouluttajaksi painostettiin vuonna 2000 ja sen jälkeen on pari peruskurssia jäänyt väliin. Nykyisin hupisukelluksia kertyy vuodessa n. 50 ja kurssisukellukset päälle. Ajan sekä rahan sallimissa puitteissa käydään talvella Punaisella Merellä ja kesällä Norjassa. Oli koulutusta tai ei, niin minut tapaa joka viikonloppu altaasta.
|
|
MatiasMatias Kulmala, CMAS M1 "Kävin peruskurssin vuonna 2010, jonka jälkeen homma todellakin eteni vauhdilla aina tekniikka- ja kaivossukellukseen, jonka jälkeen mukaan tuli myös tämä kouluttajapolku. Lisäksi olen toiminut seuran erilaisissa luottamustehtävissä useita vuosia. Nykyään sukellusharrastus on enemmän recci- kuin tekkipuolella ja lämpimät vedet vetävät puoleensa aina vain enemmän. Kouluttamassa käyn aina kun työkiireiltä, lapsenlapsilta- yms. ehdin. Nähdään pinnan alla! |
|
MattiMatti Kajala, CMAS M2, DAN ensiapukouluttaja Aloitin laitesukellusharrastukseni keväällä 2013 Kangasalan vapaaehtoisen palokunnan sukellusosaston kouluttamana. Innostuin harrastuksesta heti ekalla allaskerralla ja olenkin sen jälkeen aktiivisesti käynyt kursseja tyyliin kortti-per-vuosi. Viimeisimmät saavutukseni ovat CMAS Technical Skills 2023 ja CMAS M2 kouluttajapätevyys. Pidän sukeltamisesta Suomessa ja suomalaisissa järvissä. Ulkomailla olen käynyt muutaman kerran Välimeressä, Maltalla ja Kyproksella. |
|
MerjaMerja Elijoki, lähikouluttaja, DAN ensiapukouluttaja (BLS, BLSD, O2, AdvO2, Neuro)
|
|
MikkoMikko Virtanen, CMAS M2, CMAS Nitrox Instructor, CMAS Technical Skills Instructor, Trimix Gas Blender Instructor
|
|
RixaRiku Kumpu, CMAS M3 & NAUI Scuba Instructor Rixa keskittyy 2025 kalustojaoksen toimintaan
|
|
TapsaTapani Kallioniemi, CMAS M3 & Nx - ja NAUI instructor, DAN ensiapu -, VAPEPA- ja vammaissukelluskouluttaja Sukellusta olen harrastanut vuodesta 1995 ja koulutustoimintaan tulin mukaan 1997. Sukelluksen suhteen olen kaikkiruokainen eli tuttuja ovat niin kumipuku ja kokokasvomaski kuin deko- ja stakepullot. Sukelluksia on kertynyt tasaiseen tahtiin eli noin 100/vuosi. Erilaisia sukellukseen liittyviä kortteja on tällä hetkellä 68mm.
|
|